Juustopolku- MTB la 19.10.19

Yhteislähtö Ilvesreitin parkkipaikalta klo 10.00.

Kaksi reittivaihtoehtoa:

Puolipitkä 18 km Kokopitkä 35 km ajoaika noin 2 t. + tauko ajoaika noin 3,5 t. + tauot

Tervetuloa 1. Juustopolkuajoon! Otetaan patikointireittinä tuttu Juustopolku haltuun maastopyörän satulassa.

Tapahtuma on kaikille avoin. Ei osanottomaksua. Suositeltava ajopeli: maastopyörä. Pyöräilykypärä pakollinen. Reitit ajetaan läpi ryhmäajona. Kummankin ryhmän kärjessä polkee ryhmänvetäjä ja viimeisenä valvoja. Reittejä ei ole erikseen merkitty tätä ajoa varten.

Reittivaihtoehtoja on kaksi:

Puolipitkä noin 18 km, ajoaika noin 2 t. + tauko. Keskivaikea reitti. Startista puoleen väliin teknisesti vaativampaa, kapeahkoa polkua. Puihin ja kiviin on maalattu valkoisia vakioreittimerkkejä. Paluureitti helpompaa, leveämpää väylää, mutta ilman reittimerkkejä. Huoltopiste puolessa välissä, tarjolla mehua ja makkaraa.

Kokopitkä noin 35 km, ajoaika noin 3,5 t. + tauot Teknisesti ja fyysisesti vaativa reitti. Menosuunta Heinolasta Vuolenkoskelle teknisesti vaativampaa, kapeahkoa polkua. Puihin ja kiviin on maalattu valkoisia vakioreittimerkkejä. Paluu 9 km helpompaa, metsäautoteitä 2. huoltoon, ja loppu noin 8 km kapeaa teknistä polkua lähtöpisteeseen. 2 huoltopistettä: 8 km:n jälkeen mehua, 26 km:n jälkeen mehua ja makkaraa

Huoltopiste sijaitsee Tamppilahden pohjukassa. Tarjolla on mehua ja grillimakkaraa.

TURVALLISUUSOHJEET TIIVISTETTYINÄ:

– KÄYTÄ PYÖRÄILYKYPÄRÄÄ! Tarkista kiinnitykset ennen lähtöä.

– TARKISTA MAASTOPYÖRÄSI KUNTO ennen lähtöä. Varaa matkaan setti tavanomaisia korjaustarvikkeita.

– VARO LIUKASTUMISTA! Ole tarkkana liukkailla pitkospuilla ja silloilla. Myös juuret ja kivet polulla voivat aiheuttaa liukastumisvaaran.

– VARO MOOTTORILIIKENNETTÄ! Tieosuuksilla, teiden ylityskohdissa ja Tamppilahden huoltopisteellä on syytä olla valpas ja polkea tien reunaa.

– SEURAA REITTIMERKKEJÄ! Jos valkoisia merkkejä tai kanssapolkijoita ei ole vähään aikaan näkynyt, on syytä palata viimeksi havaitulle merkille ja tarkistaa reitti.

– ÄLÄ KILPAILE TAI KIIREHDI LIIKAA, NAUTI MUKAVASTA SYYSPÄIVÄSTÄ!

Kysy lisää: Heinolan Latu ry: Tomi Silvonen 050 3507111, tomi.silvonen@phnet.fi Heinolan MTB-Club ry: Arto Poskiparta 050 5837880

 

HYVÄÄ MATKAA JA PYÖRÄILYSEIKKAILUA KAIKILLE!