Koskensaaressa luontoa lähellä – Suomi 100 juhlavuosi

Suomi 100 -juhlavuoden viimeistä Luonnon päivää vietettiin 26.8.17. Päivän teemana oli Juhli Luontoa. Heinolan Latu kutsui väkeä luontojuhliin Koskensaareen. Liki 60 henkilöä saapui saareen, vaikka raskaat sadepilvet varjostivat aurinkoa. Teemamme oli Luontoon kaikki aistit avoimina. Lähtörastilla Sirpa ja Arja jakoivat retken esitettä ja evästivät osanottajat polulle. Saaren itärannan kalliolle, laavun tietämille oli pystytetty nautintarasteja eri aisteille: maistele, kuuntele, katsele, tunnustele, nuuhki. Suomen puhtaasta luonnosta voi kerätä jokamiehen oikeudella verrattomia superfood-antimia. Marjoja ja sieniä esitteli Veikko, olipa purkkiin löytynyt kuivattua pakurikääpääkin. Sisko tarjoili vattu- ja puolukkamehua. Nam nam! Katsele-rastilla Kaarina johdatteli kokemaan ja näkemään luontoa taiteilijan silmin. Halukkaat saivat ikuistaa rantanäkymän vesiväreillä tai väriliiduilla. Syntyi hienoa taidetta. Kuuntele-rastilla Seppo viritteli kuuntelemaan lintujen laulua ja laineitten liplatusta. Yhteislauluna kajautettiin mm Olet maamme armahin Suomen maa siniristilipun liehuessa laavun katolla. Tunnustele-rastille Leila oli koonnut pehmeitä, kovia ja pisteliäitäkin luonnon pintoja hypisteltäviksi. Puheenjohtaja Seppo ammensi kysyjille vastauksia laajasta luonnon ja retkeilyn tietopankistaan. Lopuksi kaikki halasivat jykevää mäntyä – olihan meneillään valtakunnallinen puunhalausviikko. Kiitos talkooväelle ja osanottajille!
Sirpa Mäkilä