KLL:n hiihtomestaruudet ja nuorten viestihiihdon SM:t ratkottiin Vierumäellä.

Juoksujalkaa lähtöpaikalle.
Juoksujalkaa lähtöpaikalle.

Vierumäellä ratkottiin 11. – 12.3. koululiikuntaliiton hiihtomestaruudet ja nuorten viestihiihdon Suomen mestaruudet. Kisakeskuksessa riitti säpinää, kun lähes tuhat nuorta hiihtäjää mitteli paremmuuttaan.
Kilpailujen järjestelyvastuun jakoivat Heinolan Isku ja Heinolan Latu. Talkoolaisia oli remmissä yli 140. Kelit suosi ja kaikki toimi.

Me onnistuttiin! Podiumilla ehti käväistä toimelias joukko kanttiiniemäntiä.
Me onnistuttiin! Podiumilla ehti käväistä toimelias joukko kanttiiniemäntiä.

Ladun vastuulla olivat kilpailukeskuksen rakentaminen, ensiapupisteen hoitaminen ja kanttiinitoiminnot. ”Haastavinta oli luoda stadion mäntykankaalle, valmiina ei ollut mitään”, totesi kilpailun johtaja Tomi Silvonen, joka toimii aktiivisesti kummassakin yhdistyksessä.
* 15-miehinen Rakennustiimi aloitti valmistelut Risto Hynnisen johdolla jo kesällä. Viimeinen viikko painettiin aamuvarhaisesta iltamyöhään, ja valmista syntyi. Kisojen jälkeen tartuttiin välittömästi purkutöihin.
* Ensiavussa päivysti 4 latulaista.

Grilli ja kenttäkioski valmiina palvelemaan.
Grilli ja kenttäkioski valmiina palvelemaan.

* Kanttiini oli hajaantunut viiteen toimipisteeseen, ja niitten välillä rullasi taukoamaton tavaraliikenne. Kanttiinissa ahersi 40 talkoolaista huolehtien grillistä, kioskeista ja talkoolaisten taukotuvasta.
Ei se ihan kevyttä ollut, totesivat Risto ja kanttiinista vastannut Sirpa Mäkilä, mutta nuorten liikuntaharrastusta on mahtavaa tukea osallistumalla tällaisten kisojen organisaatioon.

Kiitos upeat talkoolaiset! Kisaväki oli ihmeissään ja tyytyväistä: että kaksi pientä seuraa saa tämmöistä aikaan. Suuret kiitokset myös kaikille tukijoille ja yhteistyökumppaneille.

Kuvat ja teksti Sirpa Mäkilä

Varikkoruuhkaa Pasi Startti pojat Pasin