Pyöräilyä parhaimmillaan!

Lähtötunnelmissa Latumajan pihalla
Lähtötunnelmissa Latumajan pihalla

Heinolan Ladun kolmaskymmenes kaupunkipyöräily poljettiin tiistaina 17.5. raikkaassa kevätsäässä. Maantiereitille starttasi yli 50 fillaristia, joukossa useita lapsia ja nuoria. Maastoon suuntasi uljas kahdeksan pyöräilijän rivistö. Niin osanottajat kuin järjestäjätkin olivat tapahtumaan tyytyväisiä.

Maantiepolkijat ylämäessä. Huomaa kypärät ja turvavälit.
Maantiepolkijat ylämäessä. Huomaa kypärät ja turvavälit.

Maantiereitin pituudeksi tuli hieman alle 15 km. Latumajalta lähdettiin Sepon johdolla Reuman suuntaan loivaan ylämäkeen. Suuntaa vaihdettiin Rautsalossa, josta ylitettiin salmi radan varren kevyen liikenteen väylää pitkin. Tommolan rannassa aukesivat huikaisevat näkymät järvelle, ja monen vauhti hidastui automaattisesti maiseman ihailua varten. Ensiapuvastaava Markku oli parkkeerannut autonsa Rantapuiston alkuun, hän oli valmiina auttamaan teknisissä ja fyysisissä ongelmissa, mutta sellaisia ei ilmaantunut. Kaikki jatkoivat hyvässä järjestyksessä Kumpeliin ja siitä Tähtihovin ohi. Latumajalle palattiin sisämaareittiä myöten. Sama reitti oli poljettu jo parina viime vuonna. Osallistujista moni kertoikin ottaneensa sen vakioreitikseen: kevään vaihtuessa kesään ja edetessä syksyyn reitin varren näkymät ja värit vaihtuvat koko ajan. Joku huokasikin, että kyllä meillä on Suomen kaunein kaupunkipyöräilyreitti!

Maastopyöräilijät loppunousussa.
Maastopyöräilijät loppunousussa.

Maastopyöräilijät vetivät Arton perässä oman, runsaan 10 km:n reittinsä. Latumajalta päästiin Rainioon, sieltä Lakeasuolle ja mutkitellen Rupivuoren huipulle, matka taittui polkuja ja sorateitä pitkin. Kolmella pyöräilijällä oli allaan läskipyörä, jonka kehitys alkoi 80-luvulla Alaskassa.
Latumajalla oli tarjolla mehua ja keksejä. Osanottajien kesken arvottiin tavarapalkintoja. Osanottomaksua ei peritty, ja tarjoilukin oli ilmaista. Tällaisessa tapahtumassa tiivistyy latuyhdistyksen periaate: Liikutaan iloisesti yhdessä, vähin kustannuksin ja ilman kilpailua.
Heinolan Ladun seuraava maastopyöräretki tehdään su 12.6.16 Latumajalta. Maantiepyöräilijät suunnittelevat osallistumista Kymi-Vuoksen kesäpäivien viestipyöräilyyn 25.7.16 Heinolasta Jaalaan. Lisätietoja voit lukea kotisivuilta.

Arvonnassa palkintoja voittivat:
• Urheiluliikkeen lahjakortti: Veikko Kallio
• Pyörän valaisinjärjestelmä: Heidi Kantanen
• Urheilukassi: Seija Aromaa
• Selkäreput: Johanna Saarinen ja Keijo Kokko
• Kaiutin: Heikki Peltonen
• Monitoimikellot: Riitta Kontro, Riku Kantanen, Pertti Sarkkinen
• Lisäksi arvottiin joukko liikkujalle tarpeellisia pikkutavaroita.

* * *

TÄSSÄPÄ LISÄÄ KUVIA KAUPUNKIPYÖRÄILYSTÄ
Martti Länsiluodon kuvaamana.

Pinkki lady 1010893 Terve 1010886

Rymä 1010889 Pyörät 1010883