Suomi Meloo 2008 Pieksämäki-Lahti 7.-13.6.2008

Tapahtuma ei ole kilpailu vaan periaatteena on meloa joukkueena lähdöstä maaliin siten että jokaisena vuorokauden tuntina joukkueella on yksi kajakki vedessä. Muut melojat siirtyvät autolla seuraavanpätkän alkuun ja huoltavat itsensä tällä välin. Me nautimme trangia-ruokaa ja nukuimme pääsääntöisesti teltoissa.

Kokonaismelontamatka oli 536 km ja 28 osuutta, josta jätimme väliin 3 osuutta, jotta yöllä sai nukkuakin. Säätä oli tarjolla kaikenlaista tyvenestä auringonpaisteesta rankkasateeseen ja metrin aallokkoon. Tästä huolimatta yhteishenki kesti ja kaveria ei jätetty. Pahempaakin säätä on jonain vuosina ollut, nyt kaatui vain muutama kaksikko Kyyvedellä kivilleajon seurauksena. Kaiken kaikkiaan hieno melontaviikko.

Heinolan Sahakoneet Oy tarjosi tarroja kajakeihin, lippiksiä sekä Sahakoneiden yrityslipun loppujuhlaan Lahden Vesijärvellä. Tästä Heinolan Latu Ry sai pienen vastikkeen kajakin kuljetustarvikkeiden muodossa.

[galleria id=52]

Heinolan Latu Ry:n osallistujat ”Suomi Meloo 2008, Pieksämäki-Lahti 7-13.6.2008” tapahtumaan: Martti Länsiluoto (kippari), Reino Lönroth, Jouni Valkonen, Eira-Maija Savonen (vahvistus Parkanosta), Seppo Rautiainen (4 päivää), Kai Kosonen (2 päivää), Paula Kainulainen (2 päivää, vahvistus Sammatista)

Kuvat ja teksti Jouni Valkonen