Toimintaa ja tapahtumia 2017- 2018

Heinolan Latu kutsuu Sinut kokemaan liikunnan iloa, nauttimaan luonnosta ja löytämään uusia elämyksiä ja ystäviä. Toiminnan teemana on ”yhdessä ”. Luodaan yhdessä tapahtumia lapsille, nuorille, aikuisille ja ikääntyneille. Kesän kalenterista löydät muun muassa seuraavaa:


 • Torstaisin noin klo 18.00 – 19.00 suksien voiteluillat Latumajalla Heinolan hiihtokauden ajan.
 • Su 28.1.18 klo 9.00 – 12.00 #UlkonaKuinLumiukko -tempaus Raviradalla. Suomen Latu täyttää 80 vuotta, sen kunniaksi ympäri maata rakennetaan 80 lumiukon joukkioita, niin meilläkin. Seuraa kotisivuja. Ohjelmaa muokataan säätilan mukaan.

#UlkonaKuinLumiukko

Suomen Latu täyttää tänä vuonna 80 vuotta, ja sitä juhlitaan tietenkin ulkoilemalla. Tähän juhlaan ovat tervetulleita kaikki. Lisää tietoja voi ammentaa osoitteesta suomenlatu.fi/lumiukko. Sieltä löytyy tietoja myös valtakunnallisesta valokuvauskilpailusta. Sivustoa päivitetään kampanjan aikana usein.

Lumiukko -kampanja starttaa su 28.1. ja jatkuu aina 11.3. saakka. Vajaat kymmenen latuyhdistystä tempaisee heti kampanjan alussa ja järjestää starttitapahtuman. Heinolan Latu on näitten pioneerien joukossa. Tavoitteenamme on rakentaa 80 lumiukon näyttävä joukko.

Tervetuloa starttitapahtumaan Heinolan Raviradalle sunnuntaina 28.1.18 klo 10.00 – 13.00. Aikomuksemme on saada liikkeelle suuri joukko väkeä osallistumaan iloitteluun. Pakkaslumesta tehdään ukkoja muottien avulla. Näyttää siltä, että Ravirataa kiertävät hiihtoladut ovat kunnossa, joten lumiukkojen teon välillä voi kohottaa kuntoa hiihtämällä. Tarjoamme kentällä kuumaa mehua. Autojen parkkeeraamiseen suosittelemme Jäähallin parkkipaikkoja.

Varustaudu tarpeellisiksi katsomillasi työvälineillä kuten lumilapiolla ja muotoilulastalla. Ota mukaan stailaukseen sopivia tarvikkeita kuten porkkanoita, hiiliä ja kaulaliinoja. Myös asennetta, intoa ja villiä mielikuvitusta kaivataan.

Olemme kutsuneet juhliin paljon väkeä. Talkoolaisia tarvitaan auttamaan järjestelyissä, sunnuntaina mutta aihioitten rakentamisessa mahdollisesti jo lauantaina. Mitä suurempi joukko, sitä lyhyemmät työvuorot! Jos sinulla on intoa talkoisiin, ota yhteyttä Sirpaan ja kerro, milloin voit auttaa ja mitä voisit tehdä. Tehtäviä on moninaisia, lumen siirrosta ja liikenteen ohjauksesta mehun jakeluun.

Lisätietoja:
Seppo Rautiainen (puheenjohtaja) 040 7380960, seppo@rautiainen.net
Sirpa Mäkilä (sihteeri) 050 3742389, sirpajo.makila@gmail.com


 • Su 11.2.18 klo 10.00 – 14.00 Laskiaisrieha Latumajalla. Pulkkamäki, napakelkka, kuumia juomia ja laskiaispullia. Makkaraa, kasvomaalausta ja ongintaa (yhteistyössä Heinolan Voimisteluseuran kanssa).
 • Ke 14.2.18 klo 10.00 – 12.00 Ystävänpäivän mehutarjoilu hiihtäjille Raviradalla.
 • Helmi- tai maaliskuussa Perhehiihtopäivä sekä Lumikenkäretki, lumiolosuhteitten mukaan.
 • Huhtikuussa Linnunpönttöjen rakennustalkoot Lintutarhalla.
 • 15.-22.4.18 Polulle sydämellä, valtakunnallinen sydänviikko, sydäntä lämmittävää toimintaa yhdessä Sydänyhdistyksen kanssa.
 • Toukokuussa Kaupunki- ja maastopyöräilytapahtuma Latumajalla, Siivoustalkoot Latumajalla, , melontaa, frisbeegolfia, geokätköilyä. Kymi-Vuoksen latualueen yhteinen retki Nuuksioon.
 • Kesäkuussa maastopyöräilyä, melontaa, frisbeegolfia, geokätköilyä.
 • Heinäkuussa maastopyöräilyä, melontaa, frisbeegolfia, geokätköilyä.
 • Elokuussa maastopyöräilyä, melontaa, frisbeegolfia, geokätköilyä. Suomen Ladun frisbeegolfin mestaruuskisat Kotkassa 10. – 12.8.18.
 • La 8. – su 9.9.18 Nuku yö ulkona.
 • Su 30.9.18 Juustopolku. Perinteinen 18 kilometrin patikka Vuolenkoskelta Heinolaan tai päinvastoin. Puolikas Tamppilahden pohjukan taukopisteeltä. Bussikuljetus lähtöpaikoille. Hyvin varustetut taukopisteet.
 • Lokakuussa Sauvakävelytapahtuma.
 • Joulukuussa Pikkujoulu Latumajalla ja Laavuhartaus Tähtiniemen laavulla

Talkootöitä
tehdään yhdistyksen oman toiminnan edistämiseksi (mm. Juustopolun raivauksen merkeissä) sekä yleishyödyllisiin tarkoituksiin (mm. ensi maaliskuussa Vierumäellä pidettävien nuorten hiihtokisojen valmisteluihin). Kokeile vapaaehtoistyötä latulaisten hyväntuulisessa porukassa, ota yhteyttä hallituksen jäseniin ja kysy lisätietoja!
HEINOLAN LATU r.y.
Seppo Rautiainen p. 040 738 0960


Lue lisää: http://heinolanlatu.suomenlatu.org/
Facebook: haulla Heinolan Latu ry, tai https://www.facebook.com/pages/Heinolan-Latu-ry/738670952867735?ref=hl


Tarkemmat tiedot yllä mainituista tapahtumista tällä kotisivuillamme ja paikallislehden seuratoimintapalstalla lähempänä ajankohtaa.