Ajankohtaista

Ravirata Kolamiehet 20170117 Ravirata lumetus ilmasta

17.1. pikapikaa järjestetty talkootapahtuma raviradalla sai liki 50 ihmistä liikkeelle lumikolien ja -lapioiden kera. Tarkoitus oli kolata lunta ladun vierestä ladulle, jotta latu saataisiin entistä kestävämpään kuntoon. Näin myös tapahtui.
Peltonen Skin Jarmo Pilli ideoi talkoot ja Heinolan Latu tarjosi talkookahvit. Lisäksi Peltonen lahjoitti talkooväen kesken arvottavaksi SkinPro-sukset, jotka voitti Seppo Hokkanen.
Lähtiessämme Latumajalta oli Liikuntatoimen latukone jo työssä, ja pysäköintipaikka täyttymässä hiihtäjien autoista.
Parhaat kiitokset ahkeralle talkooväelle!
Teksti ja kuvat: Hannu Ilonummi

20170113_10_25_07 20170113_11_08_35

13.1. klo 9.30 Heinolan Ladun työryhmä lähti harjoittelemaan jään sahaamista. Jää mitattiin 32 cm paksuiseksi. Sahaus onnistui suunnitellusti, ja koepala saatiin kelkkaan.

ravirata-seppo-1 ravirata-seppo-2

Lunta tuli sen verran (3 cm 27.12.-16), että taas luistaa suksi raviradalla.

ravirata-tekolumilatu
Tilannekatsaus Raviradalta 23.12. klo 12.00: Tykkilumilatu uhmaa ilmojen haltijaa. On edelleen hiihdettävissä niin perinteisellä kuin vapaallakin. Ladun talkooryhmä kolasi lunta niitä varten, jotka haluavat yhdistää pururatapätkän mäet lenkkiinsä.

lumitykki-3 lumitykki-1

Lunta syntyy Maitiaislahden vedestä reipasta tahtia. Seuraava vaihe on lastaus kuorma-auton lavalla ja kuljetus raviradalle ja levitys hiihtobaanaksi.
Hienoa yhteistoimintaa hiihtokansan nautittavaksi!

Syyskokouksen puheenjohtajisto veti kokouksen rutiinilla.

Syyskokouksen puheenjohtajisto veti kokouksen rutiinilla.

Ennen virallisen kokouksen alkua Verisuren Olli Oikari esitteli paikallaolijoille kodin turvalaitteita.
Varsinainen kokous alkoi klo 18.30.

Syyskokouksen avasi pj. Seppo Rautiainen. Syyskokuksen perinteeseen kuuluu palkita aktiivinen latutoimija. Tänä vuonna Latupuukon sai Jarmo Pilli.

Moneskohan Latupukko oli tällä kertaa jaossa? Tällä kertaa Jari Pilli oli "saamapuolelle"

Moneskohan Latupukko oli tällä kertaa jaossa? Tällä kertaa Jarmo Pilli oli ”saamapuolella”

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Risto Hynninen, sihteeriksi Sirpa Mäkilä. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Aimo Kvick ja Martti Länsiluoto, jotka toimisivat tarvittaessa ääntenlaskijoina.
Kokoua todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja paikalle oli saapunut 16 yhdistyksen jäsentä.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 (48. toimintavuosi).
Puheenjohtaja sevitti toimintasuunnitelmaa kohta kohdalta ja se hyväksyttiin pienin tarkennuksin. Lue PDF tästätoimintasuunnitelma2017
Jäsenmaksut päätettiin pitää hallituksen esityksestä ennallaan, vaikka Suomen Latu on korottanut ns. jäsenveroa.
Palkkiot ja kulukorvaukset pidetään aiemman käytännön mukaisina, eli toimihenkilöille ei korvauksia makseta. Kulukorvaukset, kuten autonkäyttö, maksetaan Suomen Ladun käytännön mukaan.
Talousarvio vuodelle 2017 oli jaettu osanottajille ja se hyväksyttiin muutoksitta. Suurin muutos edellisiin vuosiin on hiihtoviikon 13 poistuminen yhdistyksen hoidosta, joka pienensi talousarvion loppusummaa merkittävästi.

Hallituksen jäsenet vuodelle 2017
Varsinaisiksi jäseniksi valittiin: Risto Hynninen, Sirpa Mäkilä, Markku Pakkanen, Jarmo Pilli, Johanna Saarinen, Harri Ikonen, Hannu Ilonummi, Lauri laitinen, Asta Mykrä ja Tomi Silvonen.
Varajäseniksi valittiin: Jari Kinnunen, Hanna Lietzén ja Anna-Kaisa Haapanen.
Toiminnantarkastajana toimii Raili Forsblom ja varalla Inkeri Javanainen.

Virallisten kokousten julkistaminen ilmoitetaan Itä-Häme lehdessä. Muut kutsut julkaistaan kotisivuilla, Sivakassa ja jäsentiedotteissa.
Kokouksessa tarjoiluna oli Kahvi/Tee pulla ja piparia.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.50.

Heinolan Latu on ottanut todesta kaupunkilaisten huolen hiihtokauden lyhenemisestä vuosi vuoden perään. Olemme tutkineet keinoja pidentää kautta, hiihto kun on kaiken ikäisille sopivaa perusliikuntaa ja harrastajien joukko laaja.

Valmistelimme suunnitelman rakentaa Raviradalle tykkilumella lumetettu latu vapaaseen käyttöön. Anoimme Heinolan kaupungilta tukea suunnitelman toteuttamiseen.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta on eilen päättänyt yksimielisesti myöntää hankkeelle tukea. Kiitämme ja riemuitsemme!

Suunnitelman toteutus pyörähtää käyntiin, kun ilman lämpötila laskee riittävästi pakkasen puolelle. Jos taivaalta tupruttelee tarpeeksi lunta latujen pohjaksi, tätä apusuunnitelmaa ei tarvita.

Kerromme hankkeen etenemisestä kotisivuillamme. Kuivaharjoittelu on kunkin syytä aloittaa oitis. Sauvat käteen ja lenkille, latua odotellessa!

Nyt on mistä valita.

Nyt on mistä valita.

Neliveto, ja klapikuorma kulkee kevyesti.

Neliveto, ja klapikuorma kulkee kevyesti.

Nyt on taas tulipuita, millä saa makkaran mustaksi.

Nyt on taas tulipuita joilla saa makkaran mustaksi.

Nuotio on jo hiilloksella odottamassa letunpaistajia.

Nuotio on jo hiilloksella odottamassa letunpaistajia.

Juustopolku 2016 patikoitiin sunnuntaina 25.9. mukavan pilvipoutaisessa säässä. Taivalta taittoi pyöreästi 350 luonnon ja patikoinnin ystävää eli sama määrä kuin ennätysvuotena 2015. Suurin osa väestä oli paikkakuntalaisia, mutta oli polulle lähdetty kauempaakin, mm. pääkaupunkiseudulta ja Kuopiosta. Vaihtoehtoina olivat taas pitkä polku 17 km tai puolikas. Puolikkaalle oli startannut useita perhekuntia, lapsia oli mukana enemmän kuin ennen, koiriakin toistakymmentä.
Ladun talkoolaiset olivat ahertaneet raivaustöissä useaan otteeseen, polku oli saatu kohtuullisen hyvään kuntoon. Taukopaikoilla palvelut pyörivät jo rutiinilla, kiitos talkooväen.

Tamppilahden pohjukan taukopaikalla riitti vilskettä.

Tamppilahden pohjukan taukopaikalla riitti vilskettä.

Polulta saapui väkeä taukopaikalle tasaisena virtana.

Polulta saapui väkeä taukopaikalle tasaisena virtana.

Porukka katoksella FBTelttaleiri FBTikkupullaa FBÄijät paistaa FB
Kuvat Hannu Ilonummen