Ajankohtaista

Juustopolku patikoitiin 24.9.17 34. kerran, sää oli retkeilyyn mitä
sopivin. Aurinko helotti täydeltä terältä, ja syksyn värit loistivat
parhaimmillaan. Noin 350 kulkijaa lähti taipaleelle.

Metsään sukellettiin sopuisasti parijonossa.

Vuolenkosken kyläyhdistyksen huoltoasemalla oli vilskettä. Tarjolla
oli mm herkullista uutispuuroa vasta jauhetusta viljasta.

Heinolan Ladun huoltoaseman nuotiolla paistui räiskäle toisensa
jälkeen.

Kuvat ja teksti Sirpa Mäkilä

Suomi 100 -juhlavuoden viimeistä Luonnon päivää vietettiin 26.8.17. Päivän teemana oli Juhli Luontoa. Heinolan Latu kutsui väkeä luontojuhliin Koskensaareen. Liki 60 henkilöä saapui saareen, vaikka raskaat sadepilvet varjostivat aurinkoa. Teemamme oli Luontoon kaikki aistit avoimina. Lähtörastilla Sirpa ja Arja jakoivat retken esitettä ja evästivät osanottajat polulle. Saaren itärannan kalliolle, laavun tietämille oli pystytetty nautintarasteja eri aisteille: maistele, kuuntele, katsele, tunnustele, nuuhki. Suomen puhtaasta luonnosta voi kerätä jokamiehen oikeudella verrattomia superfood-antimia. Marjoja ja sieniä esitteli Veikko, olipa purkkiin löytynyt kuivattua pakurikääpääkin. Sisko tarjoili vattu- ja puolukkamehua. Nam nam! Katsele-rastilla Kaarina johdatteli kokemaan ja näkemään luontoa taiteilijan silmin. Halukkaat saivat ikuistaa rantanäkymän vesiväreillä tai väriliiduilla. Syntyi hienoa taidetta. Kuuntele-rastilla Seppo viritteli kuuntelemaan lintujen laulua ja laineitten liplatusta. Yhteislauluna kajautettiin mm Olet maamme armahin Suomen maa siniristilipun liehuessa laavun katolla. Tunnustele-rastille Leila oli koonnut pehmeitä, kovia ja pisteliäitäkin luonnon pintoja hypisteltäviksi. Puheenjohtaja Seppo ammensi kysyjille vastauksia laajasta luonnon ja retkeilyn tietopankistaan. Lopuksi kaikki halasivat jykevää mäntyä – olihan meneillään valtakunnallinen puunhalausviikko. Kiitos talkooväelle ja osanottajille!
Sirpa Mäkilä

 

Läpiän laavu suu ammollaan odottaa makkaranpaistajia.

Nyt vaikka nappaskengillä? – no ei sentään. Uusilla pitkospuilla tasoitettu kävelijän kultua, kyllä kelpaa!

Puolivälin etappilla. – Viitoitukset uusittu

 

Heinolan Latu r.y:n KEVÄTKOKOUS

Pidettiin 10.4. 2017 klo 18.00 Latumajalla. Kokouksen avasi pj. Seppo Rautiainen.
Puheenjohtajaksi valittiin Hannu Ilonummi.
Sihteeriksi Sirpa Mäkilä.
Pöytäkirjan tarkastajat ja ääntenlaskijat: Tomi Silvonen ja Aimo Kvick.
Kokous todettiin laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
Risto Hynninen esitteli tilinpäätöksen, tuloslaskelman, taseen ja toimintakertomuksen, sekä toiminnantarkastajan lausunnon. Lisäksi sihteeri luki toiminnantarkataja Raili Forsblomin kannustavan ja kiittelevän kirjeen Heinolan Ladun tominnasta.

Kokous vahvisti tuloslaskelman ja taseen, sekä myönsi tili- ja vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.30.
Kokouksen jälkeen tarjottiin 16 osallistujalle kahvin kera pullaa ja pipareita.

Linnunpönttö 2 Linnunpönttö 3

Linnunp buffet2 Linnunpönttö 4

Juoksujalkaa lähtöpaikalle.

Juoksujalkaa lähtöpaikalle.

Vierumäellä ratkottiin 11. – 12.3. koululiikuntaliiton hiihtomestaruudet ja nuorten viestihiihdon Suomen mestaruudet. Kisakeskuksessa riitti säpinää, kun lähes tuhat nuorta hiihtäjää mitteli paremmuuttaan.
Kilpailujen järjestelyvastuun jakoivat Heinolan Isku ja Heinolan Latu. Talkoolaisia oli remmissä yli 140. Kelit suosi ja kaikki toimi.

Me onnistuttiin! Podiumilla ehti käväistä toimelias joukko kanttiiniemäntiä.

Me onnistuttiin! Podiumilla ehti käväistä toimelias joukko kanttiiniemäntiä.

Ladun vastuulla olivat kilpailukeskuksen rakentaminen, ensiapupisteen hoitaminen ja kanttiinitoiminnot. ”Haastavinta oli luoda stadion mäntykankaalle, valmiina ei ollut mitään”, totesi kilpailun johtaja Tomi Silvonen, joka toimii aktiivisesti kummassakin yhdistyksessä.
* 15-miehinen Rakennustiimi aloitti valmistelut Risto Hynnisen johdolla jo kesällä. Viimeinen viikko painettiin aamuvarhaisesta iltamyöhään, ja valmista syntyi. Kisojen jälkeen tartuttiin välittömästi purkutöihin.
* Ensiavussa päivysti 4 latulaista.

Grilli ja kenttäkioski valmiina palvelemaan.

Grilli ja kenttäkioski valmiina palvelemaan.

* Kanttiini oli hajaantunut viiteen toimipisteeseen, ja niitten välillä rullasi taukoamaton tavaraliikenne. Kanttiinissa ahersi 40 talkoolaista huolehtien grillistä, kioskeista ja talkoolaisten taukotuvasta.
Ei se ihan kevyttä ollut, totesivat Risto ja kanttiinista vastannut Sirpa Mäkilä, mutta nuorten liikuntaharrastusta on mahtavaa tukea osallistumalla tällaisten kisojen organisaatioon.

Kiitos upeat talkoolaiset! Kisaväki oli ihmeissään ja tyytyväistä: että kaksi pientä seuraa saa tämmöistä aikaan. Suuret kiitokset myös kaikille tukijoille ja yhteistyökumppaneille.

Kuvat ja teksti Sirpa Mäkilä

Varikkoruuhkaa Pasi Startti pojat Pasin

Kumpelin alueella oleva Möljänpuisto piti alunperin olla leikkimielisen joukkueviestin tapahtuma-areenana, mutta lumenpuutteen vuoksi viesti siirrettiin raviradalle, missä lunta on riittänyt koko talven, kiitos tykkilumitalkoiden.

Nelihenkisiä joukkueita osallistui lopulta kahdeksan, plus lapset. Hiihto sujui joukkueilta hurtin huumorin merkeissä, ja voittajatkin saatiin selville. Risto Kalermo oli ämyrin kahvassa, pitäen pienen yleisöjoukon ajan tasalla kilpailun tiimellyksessä.

Viesti voittajat
V
oittajajoukkueet palkintoineen.

 

Ravirata Kolamiehet 20170117 Ravirata lumetus ilmasta

17.1. pikapikaa järjestetty talkootapahtuma raviradalla sai liki 50 ihmistä liikkeelle lumikolien ja -lapioiden kera. Tarkoitus oli kolata lunta ladun vierestä ladulle, jotta latu saataisiin entistä kestävämpään kuntoon. Näin myös tapahtui.
Peltonen Skin Jarmo Pilli ideoi talkoot ja Heinolan Latu tarjosi talkookahvit. Lisäksi Peltonen lahjoitti talkooväen kesken arvottavaksi SkinPro-sukset, jotka voitti Seppo Hokkanen.
Lähtiessämme Latumajalta oli Liikuntatoimen latukone jo työssä, ja pysäköintipaikka täyttymässä hiihtäjien autoista.
Parhaat kiitokset ahkeralle talkooväelle!
Teksti ja kuvat: Hannu Ilonummi

20170113_10_25_07 20170113_11_08_35

13.1. klo 9.30 Heinolan Ladun työryhmä lähti harjoittelemaan jään sahaamista. Jää mitattiin 32 cm paksuiseksi. Sahaus onnistui suunnitellusti, ja koepala saatiin kelkkaan.